Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz adını Karahamzalı Köyü´nden almıştır. Okulumuzun ilk binası 1965-1966 eğitim öğretim yılında devlet tarafından 2 derslikli olarak yaptırılmıştır.

14.04.2016 1653

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz adını Karahamzalı Köyü´nden almıştır.  Köy vadi üzerinde, 1965 yılında Tokat´tan ve Yozgat´tan gelen yörükler tarafından kurulmuştur.  İklimi karasal iklimdir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ise soğuktur.  Karahamzalı Köyü yaklaşık 200 haneden ibarettir. Nüfusu diğer köylere göre daha fazladır.  Polatlı´nın büyük köylerinden biridir. Halkın geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Köyde yapılaşma gelişmiştir. Köyün önemli yapıları köyün girişindeki okul binası ve merkez camiidir.

Okulumuzun ilk binası 1965-1966 eğitim öğretim yılında devlet tarafından 2 derslikli olarak yaptırılmıştır. 1985-1986 eğitim öğretim yılında 2 derslikli ayrı bir bina daha ilave edilmiş olup, 1990-1991 eğitim öğretim yılında ilköğretim okuluna dönüşmesinden sonra 1992 yılında biten 7 derslikli ve kaloriferli 1 yeni bina da 30/11/1992 yılında eğitim öğretime açılmıştır. Okul öncesinde 1 derslik, l. kademede 5 derslik ve II. Kademede 5 derslik olmak üzere toplam 11 derslik vardır. Ayrıca okul binasında 1 Bilişim Teknoloji Laboratuvarı,1 Fen ve Teknoloji Laboratuvarı,1 kütüphane, 1 arşiv, 1 öğretmenler odası, 3 öğrenci wc ve 1 öğretmen wc bulunmaktadır. Okul binası 9500 metrekarelik bir alana sahiptir. Bu alan içerisinde okul binasının dışında 1 adet lojman ve öğrenci oyun alanı bulunmaktadır.

Karahamzalı İlköğretim Okulu Taşımalı İlköğretim Yönetmeliği´nce Taşıma Merkezi´dir. Yıldızlı Cumhuriyet, Avdanlı, Yaralı, Kabak, Türktaciri, Yenimehmetli, Hacı Muslu, Karabenli, İnler ve Ilıca köylerinden servis ile okulumuza öğrenci gelmektedir. Taşıma kapsamındaki öğrencilerin servis ücreti ve öğle yemeği devletimiz tarafından karşılanmaktadır. Sayıları yıllara göre değişmekle birlikte her yıl 80-100 arası taşımalı öğrenci okulumuza taşınmaktadır.